Tjäna extrapengar på din hobby (nr.1)

Nu kommer jag att i de kommande inläggen att publicera metoder för att tjäna extrapengar. Det kommer att bli runt sju inlägg kanske och det handlar om att du skall kunna tjäna pengar via din hobby, fastän det är en hobby du aldrig trodde du skulle ha nytta av i ekonomiskt syfte. Kanske är din hobby dyr och då behöver du verkligen kunna tjäna lite pengar, för att så att säga jämna ut det hela. Enjoy!

Är ditt stora intresse någon idrott? Kanske fotboll, hockey, innebandy eller handboll? I sådana fall har du möjligheter att kunna tjäna pengar, lite beroende på om du spelar, erfarenhet, tid, andra fallenheter etc. Säg att du är runt 16-18 år och spelar fotboll. Då kan du, bara för att ta några exempel:

1. Var fotbollstränare för yngre barn. Antingen på en sommarfotbollsskola, eller 1-2 gånger i veckan. Lite beroende på, kan du faktiskt tjäna lite pengar på detta. Om du är tränare på en sommar fotbollsskola, antagligen som din klubb anordnar, bör du absolut kunna tjäna ett par tusen kronor. Samtidigt lirar du fotboll - ditt stora intresse, ligger ute i solen och har det allmänt soft.

2. Starta en egen website/blogg om fotboll. Ifall ditt intresse verkligen är starkt och du besitter stor kunskap, kanske om något speciellt lag; varför inte starta en hemsida med nyheter eller vad som helst för att tjäna pengar på det. Då kan du tjäna pengar bl.a. på annonsintäkter, eller kanske säljer du något fotbollsrelaterat? Hur man skall lyckas med annonser och tjäna pengar på Internet kommer det att komma flera inlägg om allteftersom i bloggen! :)

3. Dra igång en fotbollsturnering med några vänner. Snacka lite med kommunen, så bör du säkert kunna hyra planen till ett bra pris. Håll tillsammans med några vänner en turnering, nischa den gärna lite - gör den speciell! Antingen för knattar, vilket är lättast, eller för lite äldre lag. Om du väljer det senare alternativet behöver det ju inte vara seriösa lag, utan kanske vänner från orten som bildar ett par olika sjumannalag och lirar lite. Vad du genom detta kan tjäna pengar på är:

- Avgift för att vara med
- Sponsor
- Försäljning av läsk, godis, glass, hamburgare etc.

Om ni är ett gäng som håller en turnering för säg 8-9 åringar, kan ni dela upp ansvaret och slipper således att betala folk för att hjälpa till. Någon sköter det administrativa/speaker, några är domare, några håller koll så att allt flyter på bra och några säljer vad ni nu kan tänkas vilja sälja. Hamburgare och läsk brukar vara klockrent på fotbollsturneringar!
Såvida man vill göra det hela ännu enklare kan man bara ta en öppen gräsyta, försöka få dit några mål, har  X antal kronor i anmälningsavgift så att ett par olika kompisgäng anmäler sig. Då behöver det hela inte vara seriöst, men man tjänar ändå pengar på anmälningsavgiften och framförallt att folk köper läsk m.m.


Alla dessa förslag gäller givetvis även många andra sporter, fotboll är bara ett bra exempel! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0