Är du en fuling kan du spara cash

Ursäkta att jag inte har uppdaterat. Har varit iväg och massa grejor har kommit upp. Skall försöka bli mer konsekvent i mitt uppdaterande. Hursomhelst har jag ett litet tips till er som vågar och inte får dåligt samvete. Själv skulle jag aldrig klara av att göra det, men tro mig, vissa gör det ;) I alla fall fick jag tipset utav en vän. När vi var på stan (var dock inte med vid tillfället, vilket i sådana fall hade medfört till att jag hade stoppat det), "tappade" han en t-shirt i marken när ingen såg. Således blev det en liten fläck och följaktligen fick han 50 % rea, istället för 30 %. Skämms över att jag har skrivit det här och jag vill väl inte uppmana till det, men det är intressant med olika metoder för att försöka spara in någon hundralapp. Tilläggas bör även att personen i fråga ytterst sällan gör som såhär.

Det goda vädret ser ut att hålla i sig, men jag skall under helgen försöka publicera något inlägg, ett erbjudande samt skriva lite om de annonser jag lägger upp.

På återseende!


Spara pengar när du åker buss

För att kunna hitta det bästa alternativet och spara lite pengar krävs ibland lite planering och kartläggning, men det är värt det! Vad jag nu tänker på är vilket kortalternativ man bör välja när man åker buss. Hur hela upplägget ser ut varierar från region till region, men var du än bor, finns det pengar att spara. I Västsverige är det Västtrafik som gäller. Nu under sommaren kanske de som bor utanför Göteborg åker in till stan ofta. Antingen köper man biljetter på bussen, men det är så oekonomiskt det kan bli, då man förlorar många kronor på bara en enda resa. Eller så köper man sig ett nytt 100-kort, vilket tar slut lite då- och då. Vad man kanske inte tänker på är då att exempelvis ett Fritidskort kanske vore ett bättre alternativ. Om man tänker efter lite och gör en enkel kalkyl, kanske man inser att det vore bättre att betala 550 kr för ett Fritidskort och åka var man vill, när man vill, gratis, än att köpa 100-kort hela tiden. Framförallt om man är över 16 år och då betalar mycket mer, kan man absolut tjäna på detta.
Just nu har jag väldigt bråttom, därav det lite stressiga inlägget. Men det finns väldigt många alternativ att välja mellan gällande bussresor. Fastän det kanske verkar lite jobbigt, bör du absolut ta sig lite tid till att kolla upp vilket alternativ som passar just dig! För visst är det onödigt att slösa alldeles för mycket pengar på att åka buss!? Vissa tjuvåker kanske dock. Visst, man slipper oftast undan, men den dagen man åker på att betala 1600 kronor eller vad det nu är, kanske det hela inte är lika kul...


Telemarketing

Nu kommer jag säkerligen att bli hatad, men jag funderar på att testa på att arbeta lite med telemarketing under några utav de närmsta veckorna. Har dock ingen vidare koll alls. Jag vill gärna arbeta hemifrån och kunna vara så flexibel som möjligt. Är det någon som vet någonting gällande det hela överhuvudtaget. Vilket/vilka företag skall jag kontakta?

Usch, hatar när jag inte vet saker och ting. Vore trevligt med hjälp hursomhelst =)

Att ta tillvara på sitt kylskåp

Kanske köper du olika varor i lite större paket för att tjäna pengar... Det kan vara både ekonomiskt och mindre ekonomiskt, men i vilket fall kan det hända att du har lite kvar du inte verkar få användning för. Då gäller det att försöka utnyttja varorna ändå. Exempelvis har vi ofta bananer eller jordgubbar kvar, vilka kanske inte är jättegoda att äta längre. Varför inte göra en milkshake utav det? Då kan du dessutom använda den mjölk som håller på att gå ut och du inte kommer få användning utav.
Har du  kycklingfiléer som håller på att gå ut? Ta kycklingen, lite nudlar och grönsaker/rotfrukter som morötter, zucchini och paprika och dra ihop en liten wook. Sjukt gott med lite havssalt, soja och nötter. Har du grönsaker kvar och kanske lite fetaost och/eller bacon som håller på att gå ut? Släng ihop en sallad. Et cetera, et cetera. Gå in på exempelvis Tasteline och sök på lite recept som innehåller den ingridiensen du vill använda, så hittar du säkerligen någonting du kan slänga ihop. Du utnyttjar du matvarorna och slipper lägga mycket pengar på att köpa en lunch, middag, eller vad det nu kan tänkas vara.

En god milkshake:

Frukter eller bär
Vaniljglass
Mjölk
(Apelsinjucie)

Pastasallad:

Pasta
Bladspenat/rukkola
Bacon/tonfisk/ölkorv
Gurka
Cocktailtomater
Rödlök
Paprika
Fetaost

Olivolja
Balsamvinäger
Havssalt
Vitpeppar
Basilika

Båda dessa recept är nyttiga, väldigt goda och beroende på vad du har hemma, inte alltför dyra. Du kan ju skippa de ingridiensera du inte tycker om eller vill lägga pengar på och tillsätta de du kanske har hemma som du måste få användning för :)
I Sverige köper vi väldigt mycket mat. Därför finns det även stora pengar att spara inom detta, vilken är anledningen till att jag behandlar detta ämne ibland och kommer absolut att göra det oftare. Dessutom tycker jag att det är oerhört kul!

Vad vill du läsa mer om?

Har suttit och filat på rätt många inlägg som kommer att publiceras här i dagarna. De handlar om lite enkla spartips och vad du kan göra för att tjäna pengar nu under sommaren, vare sig du har sommarjobb eller ej. Sedan har jag även lite större guider jag kommer att publicera när tiden är så att säga den rätta. Skall försöka marknadsföra mig mer och ser gärna att ni hjälper till! =) I alla fall tänkte jag undra er lite vad ni vill läsa mer om? Bloggen handlar ju inte endast om diverse spartips eller metoder för att tjäna extrapengar, utan ekonomi i allmänhet, karriär, utbildning m.m. Jag tror att många är intresserade utav att spara pengar. Är det framförallt då hur ni skall lyckas lägga undan x antal kronor i månaden, eller handlar det om att lyckas välja det billigaste & bästa alternativet? Som sagt, delge mig gärna era åsikter, frågor och tips.

Mvh

Vad bör du göra när börsen är röd?

I denna blogg har jag inte direkt tänkt gå igenom läget på finansmarknaden och mina tankar kring detta särskilt noggrannt. Dock har vi ju, framförallt under den senaste tiden, upplevt en börs som alldeles för ofta står på minus och en globalt orolig marknad. Jag tänker bara ytterst kort ge min syn på detta.

Huruvida nedgången kommer att fortsätta eller ej är svårt att förutspå, det gäller att hela tiden fälja vad som händer. Dock ser det väldigt mörkt ut och stödnivåer har brutits. Jag tror att vi kommer att fortsätta uppleva en relativt dyster utveckling på börsen. Vi har ju haft kreditkrisen som skapade ordentliga oroligheter. Oljepriset är skyhögt och konflikter runtom i världen kommer att bidra till ytterligare prishöjningar. Detta leder till en sur börs, men däremot tror jag fortfarande att oljebolag såsom West Siberian (har fallit tillbaka nu de senaste dagarna, men jag tror att den kan vända upp igen) och Lundin Petroleum kan vara bra att ha i sin portfölj.
Räntorna höjs och jag anser att svenska folket har lånat alldeles för mycket pengar, varvid många även struntat i att amortera. Folk som har lånat flera miljoner kronor till att köpa dyra hus och unna sig möbler, kläder, resor et cetera, kommer nu att få det svårt vid högre räntor. Fastighetsbranschen kommer inte längre att vara lika het och efterfrågan på hantverkare kommer att minska. Konsumtionen kommer säkerligen att vara fortsatt hög, men någon ökning är nog inte att vänta.
Alliansen har förvisso drivit en alltför försiktig politik, men vissa utav deras reformer såsom avskaffandet utav förmögenhetsskatten, kommer dock att vara till nytta för Sverige och vår ekonomi. Det är den globala marknaden som påverkar oss. EU och hela världen driver igenom en del klimatåtgärder jag anser vara idiotiska och EU's program för att minska på utsläppen anser jag vara ett ekonomiskt självmord. Alltså ser det mörkt ut för ekonomin... Dock kan mycket hända och min negativa syn kan absolut komma att vändas inom den närmsta tiden.

Hursomhelst går det ändå absolut att tjäna pengar på börsturbulensen. Till att börja med gäller det att vara väldigt aktiv och se över sina aktier och fonder (PPM). Kanske bör man satsa sina pengar på någon defensiv räntefond eller placera dem på banken till en bra ränta. Även investeringar i oljeaktier kan vara intressanta. Med tanke på klimat- och miljöhysterin i världen samt stigande råoljepriser är bolag inom miljöteknik och förnyelsebar energi, bolag som kan komma att göra kursrusningar. Antingen kan man satsa i enskilda aktier, eller i fonder, exempelvis har DNB en fond med bolag som satsar på förnyelsebar energi. Bolag som satsar på biobränslen bör man dock skippa, både av moraliska och långsiktiga skäl.
Tror du liksom jag på en fortsatt negativ utveckling av börsen finns fonden XACT bear (handlas som en aktie), vilken går upp när börsen går ner. Nu är det förvisso lite sent att tipsa om den, men jag tror som sagt på en fortsatt negativ utveckling, så det kan absolut vara värt det. Själv köpte jag XACT bear den 26:e juni och har medan börsen fortsatt falla, se XACT bear öka med dryga 10 %!

Lite rörigt och snabbt ihopskrivet inlägg, men jag kände i alla fall för att delge er detta. Var aktiv och noggrann. Mycket pengar går att förlora den närmsta tiden, men mycket pengar går även att tjäna!OMXSPI's utveckling under år 2008.

Känner du för att investera en krona i en tomt?

Ursäktar mig för att jag inte har uppdaterat. Den senaste tiden har varit rätt så turbulent. I alla fall skall jag återigen börja bli lite mer frekvent med mina inlägg. Hittade förra veckan en liten rolig grej. Vetlanda kommun säljer ut tomter i omnejden för en krona. Varför inte satsa på att köpa en tomt och bygga en hus. Vem vet, du kanske blir nästa Donald Trump ;)

http://www.e24.se/pengar24/bostad/artikel_559497.e24


Må väl


RSS 2.0