Ett klassiskt spartips

Fick en kommentar om att ett bra spartips var att lägga alla småpengar i en spargris, så att man inte skulle köpa massa småkrafs för de pengarna. Lustigt nog hade jag tänkt skriva ungefär detsamma.

Spara alla småpengar i en box eller dylikt!

Antingen kan du ta därifrån ibland när du skall köpa något litet. Själv gör jag och min familj så, vilket vi har gjort i några omgångar. Genom att vi har sparat småpengar som blivit över (och försökt att inte ta därifrån) har vi kunnat spara ihop flera tusen, som vi sedan använt som fickpengar när vi har åkt på resor. Om man inte använder småpengarna till att köpa småkrafs för, men ändå köper detta småkrafs och därmed betalar med sedlar, får man ännu mer småpengar att spara. Med tanke på att man bara tycker att småpengar är jobbiga, är det lätt att man slänger iväg dem på skit. Alltså är det kanske bra att göra som Fröken T sade, lägga dem i en spargris så att man inte kan ta. Alternativt lägger man i en liten box, så att man bara tar därifrån ibland, exempelvis ifall man skulle behöva parkeringspengar eller dylikt.


Hursomhelst, ta tillvara på småpengarna. I längden kan det bli ganska stora summor och du kan då unna dig någonting riktigt härligt!

Lycka till!


Supersaver

Hej,

Pratade förut om att lägga upp annonser och nu har jag gjort det. Vet inte om det hela fungerar än. Jag vet att de syns, men jag vet inte huruvida eventuella inkomster för mig registreras. I alla fall hittade jag en website jag absolut tror kan passa er läsare. Nu när Sverige är så blåsigt, kallt och trist, kanske man vill komma iväg till solen eller storstaden. Supersaver. De erbjuder riktigt billiga flygresor till exempelvis Milano, Barcelona, Nice eller London. Unna dig själv några härliga dagar i solen med god mat, shopping, människor och allt vad din destination kan ha att erbjuda! :) De skriver såhär om sig själva:

"I drygt 15 år har vi erbjudit lågprisresor till mer än 500 000 resenärer. Under 2006 bytte vi namn från Flygcentrum till Supersaver och ingår därmed i ett av nordens största onlineresebyrånätverk. Du erbjuds lägsta pris till mer än 8500 destinationer och 40 000 hotell i hela världen. Våra besparningar är din belöning - resor till lägsta möjliga pris.

Supersaver ägs av Svenska Resegruppen (SRG), en av Nordens ledande resekoncern. Det ger oss tillgång till avancerad bokningsteknologi samt marknadens bästa avtal på flygbiljetter, hotell och biluthyrning."


Länken hittar du till vänster i menyfältet!

 

Rea på Acne

De senaste inläggen har väl inte varit några direkt smarta spartips, men detta kommer, jag lovar! Dessutom många inlägg på hur man kan tjäna lite extrapengar och spara småpengar här- och där, vilket tillslut blir en hel del. Inlägget om att ligga steget före publiceras under dagen. Jag fick förresten en hel del nya läsare igår, trevligt. Välkommna! Glöm inte att försöka sprida sidan till andra. Det sporrar än att fortsätta skriva och publicera många inlägg som kan hjälpa er. Bloggen är ännu inte riktigt igång och jag har en del riktigt stora inlägg/guider påbörjade, som kommer att publiceras när jag får fler läsare. Så häng i och besök gärna bloggen så ofta som möjligt. Jag skall även börja lägga upp lite annonser som jag väljer utefter vad jag tror kan passa er och bloggens syfte, d.v.s. erbjudanden som gör att man sparar in lite pengar. Det är även tänkt att jag skall kontakta lite företag jag gillar som har erbjudanden som gör att man sparar pengar, kan tjäna extra eller dylikt. Håll ögonen öppna!

Tänkte även tipsa er om att Acne från och med idag har 40 % rea. Här är länken till deras webshop:

http://www.acnejeans.com/shop.asp

Tror även att rean gäller i Acnes butiker i Stockholm samt Göteborg.

Ha en trevlig dag :)

Ytterligare reor

Lite kort om några enligt mig reor som är väl värda att besöka. Har inte besökt någon än, men hört om dessa. De jag skriver om nu råkar vara i Göteborg:

NK-rean. Den öppnar imorgon, måndagen den 23:e juni. Klockan 8:00 för de med svart NK-nyckel. Klockan 9:00 för de med vanlig NK-nyckel och klockan 11:00 för allmänheten. Helt klart värd att besöka. En del riktiga fynd på i vanliga fall dyrare plagg går att göra. Till en början mestadels 30-50 % på vårens och sommarens kollektioner, men de plockar även fram lite äldre godbitar. Vissa få plagg är det 70 % på. NK's sortiment tror jag att de flesta är ganska välinformerade om. De saluför en rad riktigt grymma märken.

Victoria Arena utförsäljning/rea. Har hört rykten om att denna fantastiska butik tyvärr skall stänga igen. De har sedan ungefär en vecka tillbaka i alla fall börjat rea ut massa plagg, tror att det är 50-70 % nu. Riktiga fynd går alltså att komma över. Besök!!

W19. En affär på Erik Dahlbergsgatan i Vasastan, som kanske är okänd för rätt många. Deras rea startar imorgon, måndagen den 23:e juni, klockan 9:00. W19 är lite mindre och gemytlig med oerhört trevlig personal. De saluför en del speciella plagg från en del lite mer okända märken, men även mer kända märken som Rare, Diesel, Triple Five Soul, Mouli och många andra. Framförallt misstänker jag att de har en del riktigt grymma Rare plagg. Här går absolut att göra en hel del fynd för, liksom de andra varuhusen/affärerna jag nämnt, både damer & herrar.

Lycka till! Att fynda kläder till bra priser är en effektiv metod för att "tjäna" in lite extrapengar. Är man i tid och har tur kan man hitta en del riktiga godbitar väldigt mycket billigare. Tänkt dock på att inte bara impulsköpa alltför mycket. Tänk igenom innan lite vad du behöver. När du hittar ett plagg, tänkt då igenom huruvida du kommer att använda det mycket och ifall du har andra plagg som matchar till :)


I denna blogg har jag även tänkt ta med lite som behandlar utbildning och karriär. Därför skall jag nu delge er ett enkelt tips, som man kan dra nytta av både i skolan, i sitt sociala liv och när man arbetar.


Ha alltid med dig kontanter!

Bara en liten enkel grej, inte direkt någonting som skapar dig en förmögenhet. I alla fall:
Ha ALLTID med dig kontanter. Detta utav en rad olika anledningar, inte bara för att spara pengar:

1. Många affärer har en avgift när du betalar med kort (under en viss summa). Bara några kronor, men i längden blir det ändå en del.

2. Många affärer tar inte ens kort. Då bör man alltid ha med sig lite kontanter, annars finns risken att man inte kan köpa det man tänkt/att man måste låna av vän/måste gå till bankomat (vilket kanske inte ens finns i närheten). Du sparar alltså även tid.

3. Detta är lite detsamma som det förra, men tänkt framförallt på detta när du besöker exempelvis utförsäljningar. Med tanke på att man kan göra ordentliga fynd utav kläder, vilka antagligen kommer att försvinna ifall du lägger dem ifrån dig, måste man alltid ha med sig kontanter, då det ofta är det enda som accepteras. Lite snopet att göra några grymma fynd, men inte ha kontanter med sig och således gå miste om att köpa plaggen eller vad det nu kan tänkas vara.


Förövrigt skulle jag gärna vilja ha lite respons från er läsare på hur jag kan förbättra bloggen och börja marknadsföra mig (hjälp gärna till själva)? Förvisso har jag inte satt igång med riktigt seriöst än, men redan nu tar jag gärna emot tips! :) Det finns ett ömsesidigt intresse med denna blogg, kan man ju faktiskt säga. Jag vill ha besökare och ni vill ha idéer på hur ni kan spara/tjäna pengar samt lite intressant läsning och så småningom lite fler seriösa inlägg som även behandlar finansmarknaden, kärriär, utbildning, människor m.m. Allteftersom jag satsar mer seriöst och bloggen kommer att växa, kommer roliga påhitt att ploppa fram, såsom tävlingar, nya delar/avdelningar och väldigt mycket annat. Jag har en hel del (stora) idéer ni förhoppningsvis kan hjälpa mig att genomföra! Så kom med lite tankar och glöm inte av att försöka marknadsföra min blogg, det vore gulligt, haha :)

Valet utav kreditkort (på semestern) kan spara dig tusenlappar

Ifall man skall åka iväg på semester under en viss tid och då kanske skall välja ett kreditkort att betala med, för att när man kommer tillbaka genast sätta tillbaka de pengarna man spenderat + de avgifter som tillkommit i och med användandet utav ett kreditkort. Här kan, liksom med allt annat, man tjäna ordentligt på att jämföra olika alternativ lite. Expressen har gjort detta och utgått från ett visst exempel, men beroende på din situation kan förtjänsten bli ännu högre vid "rätt" val. Här är artikeln:

http://www.expressen.se/nyheter/1.1205508/ratt-bankkort-pa-din-resa

Och här är tabellen som visar de olika alternativen, vilket som är dyrast respektive billigast:

http://extra.expressen.se/pdf/080620kreditkort.pdfLycka till och ha en fantastisk Midsommar, trots regnet!

VIP-rea på Nelly m.m.

Från och med idag, d.v.s. den 18:e, till och med den 25:e, har Nelly en liten speciell VIP-rea, både för damer och herrar(kläder, parfymer m.m.) ! Klicka på länken här nedanför för att komma dit! Lycka till med fynden :)

http://www.idrelay.com/redir.asp?q=5D13F-491-6F855-3-C2

Även Caliroots har börjat med sin stora sommarrea:

http://caliroots.com/

Tjäna extrapengar på din hobby (nr. 4)

Är ditt stora intresse samhället & politik? Förutom att du alltid kommer att ha nytta utav det, kanske arbeta med det etc., finns det även lite möjligheter att redan som ung tjäna åtminstone några extrakronor på detta.

1. Blogga! Förvisso kan det vara svårt att lyckas - det beror lite på dina kontakter och exakt vad du skall blogga om, men det kan absolut gå. Försök att hitta en egen nisch och välj din målgrupp. Antingen kan du blogga om allting ur ett exempelvis liberalt perspektiv, eller så kan du inrikta dig mer på exempelvis mänskliga rättigheter, att granska makten etc. Försök hitta någonting du känner saknas, du har intresse av, du tror att du kan lyckas med. Hur du lyckas med bloggande och kan tjäna pengar i och med annonser, skall jag, vilket jag nämnt tidigare, ta upp någon annan gång, antagligen då jag har fått mer erfarenhet kring bloggandet.

2. Frilansa och skriv krönikor/reportage/artiklar. Antingen kan du behandla valfritt ämne och dina tankar kring detta. Eller har du kanske uppmärksammat någonting speciellt tack vare dina kontakter? Går då ett reportage eller en artikel kring detta. Försök att finna något intressant, kanske aktuellt ämne, som du tror att tidningen i fråga kan vara intresserade utav att köpa. Du kan satsa på att sälja exempelvis en krönika till en vanlig dagstidning, eller något magasin.

3. Lär ut din kunskap! Detta är kanske lite svårare, kräver lite mer och det beror på hur du vill lägga upp det hela. I alla fall har jag en tanke kring att man antingen genom en egen hemsida, kan lägga upp intressant fakta kring samhället i allmänhet, eller vara mer specifik och sedan kan folk dra nytta utav detta. Det är då bra att försöka göra det hela lite speciellt och återigen nischa sig. Tillskillnad från bloggandet handlar det nu mer om information och eventuellt olika extratjänster, än egna åsikter.
Alternativt kan man helt enkelt hålla kurser, antingen för vänner, eller andra människor som är intresserade. Många som går i skolan skulle säkerligen vara intresserade utav detta. Se till att vara pedagogisk, varieran utlärningsmetoderna, prata om intressanta saker etc. Jag kan gå in rätt djupt och invecklat på hur det här kan vara bra att lägga upp, men var kreativ, tänk igenom och fråga gärna mig för att få lite feedback. Eventuellt uppdaterar jag detta lite hastigt skrivna inlägg senare.

Lycka till!


Midsommarrean kommer med stormsteg

Nu har du chansen att tjäna in en hel del pengar i och med rean. Tipsade förra veckan om att Luisaviaroma nu har rea och rean börjar komma lite smått i alla affärer. Givetvis kan jag inte tipsa om alla affärer som har rea, men dra in till stan, var du än bor, och håll utkik. Nu i början är det förvisso mest 30 %, men å andra sidan finns de riktiga godbitarna kanske fortfarande kvar. Hittar man ett snyggt plagg på rea, är det ju underbart, framförallt om plagget i fråga var rätt dyrt, då man i så fall tjänar in ganska mycket pengar. Fastän jag tycker rea kan vara stressigt, överdrivet och svettigt, har jag ändå gjort en hel del grymma reafynd de senaste åren. Så håll utkik!

Såvida du vill handla på nätet, har många siter rea, däribland Luisaviaroma, som jag tipsade om förra veckan. Även HM har rea nu (i spalten till vänster kan du välja mellan dam, herr, barn etc.):

http://shop.hm.com/se/?action=viewcampaign650reashoppingwindow

Även Streetoutlet tror jag har fått in lite mer plagg nu (alltid "rea" där):

http://se.streetoutlet.com/store/default.asp

Samt säkerligen många fler. Håll som sagt utkik, både på nätet och när du tar en trip till staden. Jag uppdaterar detta inlägg senare och kommer under de närmsta veckorna även att behandla rean en hel del!Hej

Jag lever, haha. Har bara haft så galet mycket. Skall försöka ta tag i det hela, nu när vädret ändå är så kasst. Jag hoppas att ni hjälper mig?

Rea på luisaviaroma

För er som inte känner till Luisaviaroma säljer de exklusiva kläder både till män & kvinnor. De saluför märken såsom Dior, Dsquared, Marc Jacobs, True Religion och många, många fler. Mig veterligen är sidan italiensk och således slipper man tull och frakten blir inte alls dyr. Sidan är välkänd och det bör absolut vara säkert att handla därifrån. Har aldrig gjort det själv, men hört många som har gjort det.
Nu har de hursomhelst sin stora sommarrea, där många plagg reas ut till 50 %. Rean har nyss börjat och därför kan guldkornen fortfarande finnas kvar. Med tanke på att plaggen egentligen är rätt dyra, går det att "tjäna" ordentliga pengar på att köpa lite därifrån nu när de har rea. Dessutom finns de flesta av dessa plagg inte ens att tillgå i Sverige. Se länken nedan för att komma direkt dit. I menyn ovanför kan man växla mellan kvinnliga kläder, accessoarer och skor samt manliga kläder, accessoarer och skor!

http://www.luisaviaroma.com/ecnew/Collections/collections.aspx


  

Har bland annat hitttat ett par sjukt fräscha Dsquared jeans jag är lite taggad på att köpa, massa plagg som ser bra ut, men inte är min stil

Spartips: Lägre bensinkostnader

Våra kära politiker beskattar bensinen enormt mycket samtidigt som priset på olja stiger. Detta har resulterat i ett skyhögt bensinpris. Därför gäller det att vara lite smart, såvida du kör bil, moped eller något annat fordon.

1. Tanka billigare
Kolla in sidan http://www.bensinpriser.nu/ . Där kan du söka på var i din närhet bensinen är billigast. Om du hittar något ställe ganska nära dig, eller du vet att du kommer att göra förbi vid något tillfälle, där bensinpriset är lägre jämfört med andra ställen, passa då på att tanka! Kollade på Stockholms kommun för att se lite:
 
På de allra flesta bensinstationerna kostade bensinen den 30/5 alt. 1/6 (skrev merparten av inlägget då, men sidan uppdateras hela tiden med nya uppgifter) bensinen 13,79 kr/litern. Men på ett ställe kostar den "bara" 12,98 kr/litern!

En Volvo V70 2.5T drar 1,53 liter/mil (dock drar de alltid mer än de säger). Variablen x i ekvationen här nedanför är det antal mil du kör per år.
x * 1,53 = antal liter/år (a)
a * 13,79 = K1
a * 12,98 = K2

K1 - K2 = Vad du har tjänat 

Har ingen som helst aning om hur mycket bil medelsvensson i Stockholm kör per år, men säg att en familj på 4 pers har en Volvo V70 och kör 6000 mil per år

6000 * 1,53 = 9180 liter/år
9180 * 13,79 = 127 000
9180 * 12,98 = 119 000

127 000  - 119 000 = 8000 kr

Alltså har denna familj tjänat 8000 kr på bara ett år!

På många andra ställen och om du söker på hela Stockholm, är skillnaderna och således pengarna att tjäna ännu större. Framförallt om du söker på hela landet. Säg att du bor i Malmö och skall åka till Oslo. Passa då på att tanka i Kungälv för endast 12,39 kr/litern! På de flesta ställena i Malmö kostar bensinen 13,79 kr/litern. Säg att du tankar 60 liter:

Kungälv: 12,39*60 = 743 kr
Malmö: 13,79*60 = 828 kr

Ingen enorm skillnad, men ändå nästan 100 kronor. Tänk hur mycket pengar det kan bli i längden, nästan dubbelt så mycket mer än i Stockholms-exemplet!

Om du kör moppe är förtjänsten inte lika hög, men samtidigt har du det kanske mer knapert, så lite pengar kan du allt tjäna!

2. Samåk!
Ett tips om du skall en bit, inte nödvändigtvis alls långt, är det bra om du försöker att samåka med en vän eller något. Därmed har du sällskap och dessutom delar ni på bensinkostnaderna. Det kostar, beroende på var du tankar samt vilken bil du har, lite drygt 2000 kr att åka tur och retur Göteborg-Stockholm. Men delar ni det på två personer/familjer (om du har en stor familjebil blir förtjänsten ännu högre), kostar det "bara" 1000 kr var.

Klickade även in mig på en site från den jag nämnde förut. Denna site heter http://www.bilplats.se/ och där kan du hitta folk att samåka med - antingen folk som behöver skjuts, eller har bil.

3. Snåla lite
Sedan finns då lite vanliga tips som att inte alltid ta bilen etc, men dessa bygger mer på sunt förnuft.

Mvh

Tjäna extrapengar på din hobby (nr. 3)

Har en del att göra nu här i slutet och dessutom vill man ju vara ute i solen hela tiden. Därför lite glest med inlägg, men någon regnig vecka i början av sommarlovet skall jag börja ta tag i bloggen rejält. Ni som läser kan gärna hjälpa till att sprida den, då det givetvis ger mer lust att skriva & komma med tips.

En del människor, däribland INTE jag, är väldigt intresserade av mopeder och fordon i ren allmänhet. Såvida exempelvis mopeder är ett stort intresse för dig, kan du lätt tjäna pengar på detta. Uttalar mig inte alls om det tekniska, då jag som sagt varken kan någonting eller är intresserad, men det finns ett riktigt bra tips för hur du (och kanske några vänner) kan tjäna lite cash på ert mopedintresse.

- Köp billiga delar och montera ihop en hel moppe.
På olika marknader, av privatpersoner, företag, utförsäljningar eller vad som helst går det att hitta olika mopeddelar väldigt billigt. Såvida du är duktig, varför inte satsa på att tillsammans med några vänner köpa olika delar och montera ihop moppar ni sedan säljer till vänner eller på Blocket..? Går absolut att tjäna en hel del pengar här, framförallt om man satsar på en riktigt snygg design. Om ni är seriösa kan ni dessutom lägga upp en hemsida med kontaktuppgifter, fakta, tidigare moppar (bilder & respons) ni har sålt etc.

- Dessutom kan även ett tips vara att, fastän det låter snålt och girigt (jag skulle nog aldrig göra det, men är man i behov av pengar, så är man) ta betalt för att skjutsa någon, företrädelsevis en lite längre sträcka. Detta då kanske om det inte gäller nära vänner. Det är inte riktigt min grej, men ett bra sätt att tjäna lite bensinpengar, folk är alltid måna om att få skjuts och man hjälper ju dessutom till!

Lycka till!

RSS 2.0