Tjäna extrapengar på din hobby (nr. 2)

Min site är till för att uppmuntra kreativitet, sparande, smart konsumtion och framförallt drivkraft & entreprenörskap. Därför är det nu dags för idéer kring ytterligare en hobby många kan ha....
 
Allteftersom blir matlagning allt hetare i Sverige och även män lagar mycket mat (alla vet att vi killar som lagar god mat får alla flickor på fall). Säkerligen är det många av er som har matlagning som en stor hobby, eller åtminstone gillar matlagning. Givetvis finns det då metoder för dig att tjäna pengar på detta, fastän du är ung, inte kan jobba med det, inte har någon utbildning etc. Till vilken nivå och seriositet du kan ta det hela beror på hur duktig du är, tid, kontakter m.m.

1. En egen receptsamling.
Har du många recept, gärna lite egna, varför inte ta och skriv ihop någon form av receptsamling. Att göra den i bokformat kanske blir lite dyrt samt svårt att lyckas med. Men varför inte skapa en receptsamling i ett bloggformat. Lägg upp ett recept varje dag eller dylikt och ha gärna speciella dagar där du exempelvis även kommer med drinktips. Nischa dig gärna också. Festmat? Studentmat? Husmanskost? Speciell mat inspirerad från lite här och var? Random? Vegetariskt? Möjligheterna är många. Utveckla och tänk igenom vad som passar just dig.

2. Erbjud dig att vara kock vid mindre middagar eller tillställningar.
Du kan inte direkt förvänta dig att få laga konungens mat vid Nobelmiddagen, men försök att marknadsföra dig lite och utnyttja dina kontakter, så kan du kanske vid en mindre tillställning få ansvara för maten, eller åtminstone exempelvis förrätten. Alltså handlar det om att försöka sälja din tjänst som kock/assisten/kypare eller vad som helst nu till olika tillställningar sommaren för med sig. Var bara på det och du kommer säkert att lyckas få något uppdrag! :)

3. Var kreativ, mixa de två ovanstående förslagen eller någonting annat.
Kom på lite vad som helst, det kan handla om att planera människors kost, försöka nå ut med recepttips, skriva artiklar/krönikor kring detta. Var kreativ!

Vidare finns givetvis möjligheter att söka jobb inom café/restaurangbranschen, men det är inte direkt ett särskilt innovativt pris, det visste du antagligen sedan tidigare.

Förövrigt är både dessa förslag samt förslagen kring hur du skall utnyttja att din hobby är en idrott väldigt bra erfarenheter när du senare söker jobb, alternativt startar eget företag. Dessa erfarenheter bär du med dig, samtidigt som en eventuell arbetsgivare absolut kommer att bli imponerad.

4. Förpacka mat och skicka till privatpersoner
Läste om ytterligare ett förslag och kompletterar därför inlägget med en 4:e idé. Den handlar om att man kan erbjuda en typ av cateringtjänst, där man skickar ut hemlagad mat till folk som har beställt, eller gärna prenumererar. Väldigt många har inte tid, ork eller lust att laga mat. Därför kan de istället välja att se till så att du sköter tillagandet och leveransen av deras middagar. Ha olika middagsförslag, vanliga, enkla och relativt billiga. Kan skriva mycket mer om denna idé här, men det beror lite på hur man vill utveckla den och nischa sig. Se i alla fall till att ha riktigt bra råvaror - det tjänar du på i längden!

 


Kommentarer
Postat av: Sofia

en annan smart idé är erbjuda folk nybakt bröd i brevlådan lördag/söndag. Du samarbetar med lokala bageriet, tar upp beställningar och kör ut/cyklar runt i stan och lämnar. Uppskattat!

2009-10-16 @ 10:43:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0