Tjäna extrapengar: Låna ut pengar till hög ränta

Ifall du har hyfsat gott om likvida medel, d.v.s. har ett par tusen över, kan du faktiskt satsa på att låna ut lite pengar till vänner med mindre pengar. Kanske känns snålt att låna ut mot ränta till sina närmsta vänner, givetvis, men exempelvis folk du på Internet tidigare gjort affärer med eller dylikt. Finns en del som verkligen är behov av snabba pengar, men inte vill låna av föräldrar/nära vänner. Med tanke på att du antagligen inte har hur mycket pengar som helst, bör du ta ut en hög ränta för att tjäna på det. Säg att du lånar ut 2000 kr den 25 maj, till en som vet att han får pengar i och med lön den 25 juni och tar ut 20 % i ränta. Istället för att pengarna hade legat hemma eller på ditt konto, har du då snabbt och enkelt tjänat 400 kr!

Eller så försöker du med en smart metod. Säg att du dock kan erbjuda dig att låna ut till 10 % i veckan istället för 20 % på den månaden. Ifall du vet att personen du lånar ut pengar till ändå inte kommer att få pengar för en om en månad (4 veckor) och han/hon inte tänker så långt, tjänar du då ännu mer pengar (ränta på ränta). Därmed 1,05^4*2000, d.v.s. 2928 kr. Då har du tjänat nära 1000 kr!! En lite väl falsk metod dock kanske.

Huruvida detta är lagligt eller ej kan vara en annan sak, sinsemellan vänner är ju utlåning av pengar en självklar aktion och då är det givetvis många som vill ha något för besväret. Om du tänker efter har du säkerligen varit i denna situation tidigare.

Kommentarer
Postat av: örnen

tagit denna idé från smslån? :)

2010-06-18 @ 14:27:37
URL: http://www.smspengar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0