Ett klassiskt spartips

Fick en kommentar om att ett bra spartips var att lägga alla småpengar i en spargris, så att man inte skulle köpa massa småkrafs för de pengarna. Lustigt nog hade jag tänkt skriva ungefär detsamma.

Spara alla småpengar i en box eller dylikt!

Antingen kan du ta därifrån ibland när du skall köpa något litet. Själv gör jag och min familj så, vilket vi har gjort i några omgångar. Genom att vi har sparat småpengar som blivit över (och försökt att inte ta därifrån) har vi kunnat spara ihop flera tusen, som vi sedan använt som fickpengar när vi har åkt på resor. Om man inte använder småpengarna till att köpa småkrafs för, men ändå köper detta småkrafs och därmed betalar med sedlar, får man ännu mer småpengar att spara. Med tanke på att man bara tycker att småpengar är jobbiga, är det lätt att man slänger iväg dem på skit. Alltså är det kanske bra att göra som Fröken T sade, lägga dem i en spargris så att man inte kan ta. Alternativt lägger man i en liten box, så att man bara tar därifrån ibland, exempelvis ifall man skulle behöva parkeringspengar eller dylikt.


Hursomhelst, ta tillvara på småpengarna. I längden kan det bli ganska stora summor och du kan då unna dig någonting riktigt härligt!

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: sofia

det är faktiskt riktigt smart, mkt småpengar blir till slut en slant ;D

2008-06-25 @ 15:03:58
URL: http://ffian.blogg.se/
Postat av: Shima

Ligger över 300 kronor i småpengar i min spargris, så ja, det "lönar" sig :)

2008-06-26 @ 22:58:52
URL: http://roadtosuccess.blogg.se/
Postat av: Shima

Men noteras bör, att det inte riktigt är en spar"gris". Det är en elefant. En sparelefant. :)

2008-06-26 @ 22:59:36
URL: http://roadtosuccess.blogg.se/
Postat av: Shima

Vilken sportbil skulle du vilja se en tjej i? Kika in min blogg och lämna din åsikt inför mitt inköp!http://roadtosuccess.blogg.se

Mvh Shima

2008-07-03 @ 14:21:05
URL: http://roadtosuccess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0