Att ta tillvara på sitt kylskåp

Kanske köper du olika varor i lite större paket för att tjäna pengar... Det kan vara både ekonomiskt och mindre ekonomiskt, men i vilket fall kan det hända att du har lite kvar du inte verkar få användning för. Då gäller det att försöka utnyttja varorna ändå. Exempelvis har vi ofta bananer eller jordgubbar kvar, vilka kanske inte är jättegoda att äta längre. Varför inte göra en milkshake utav det? Då kan du dessutom använda den mjölk som håller på att gå ut och du inte kommer få användning utav.
Har du  kycklingfiléer som håller på att gå ut? Ta kycklingen, lite nudlar och grönsaker/rotfrukter som morötter, zucchini och paprika och dra ihop en liten wook. Sjukt gott med lite havssalt, soja och nötter. Har du grönsaker kvar och kanske lite fetaost och/eller bacon som håller på att gå ut? Släng ihop en sallad. Et cetera, et cetera. Gå in på exempelvis Tasteline och sök på lite recept som innehåller den ingridiensen du vill använda, så hittar du säkerligen någonting du kan slänga ihop. Du utnyttjar du matvarorna och slipper lägga mycket pengar på att köpa en lunch, middag, eller vad det nu kan tänkas vara.

En god milkshake:

Frukter eller bär
Vaniljglass
Mjölk
(Apelsinjucie)

Pastasallad:

Pasta
Bladspenat/rukkola
Bacon/tonfisk/ölkorv
Gurka
Cocktailtomater
Rödlök
Paprika
Fetaost

Olivolja
Balsamvinäger
Havssalt
Vitpeppar
Basilika

Båda dessa recept är nyttiga, väldigt goda och beroende på vad du har hemma, inte alltför dyra. Du kan ju skippa de ingridiensera du inte tycker om eller vill lägga pengar på och tillsätta de du kanske har hemma som du måste få användning för :)
I Sverige köper vi väldigt mycket mat. Därför finns det även stora pengar att spara inom detta, vilken är anledningen till att jag behandlar detta ämne ibland och kommer absolut att göra det oftare. Dessutom tycker jag att det är oerhört kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0